• Gratis bezorging vanaf €75,-
  • Professionele pedicure producten voor thuis gebruik
  • Gratis bezorging vanaf €75,-
  • Professionele pedicure producten voor thuis gebruik
Rond groeiende nagel

Rond groeiende nagel

Bij een ingroeiende nagel dringt de nagel of scherpe uitsteeksels daarvan in de huid van de nagelwal, dat kan dan resulteren in een ontstekingsreactie. De meest voorkomende oorzaken zijn verkeerd knippen van de nagel, slecht passend knellend schoeisel en ook nagelafwijkingen met scherpe of stompe uitsteeksels of een toegenomen kromming van de nagel (rond groeiende nagel). Een verdikte nagelwal en opgeworpen rand voor de nagel zorgen ook voor een ingroeiing.

Ingroeiende nagel

Een ingroeiende nagel voorkom je door je nagels met regelmaat te knippen en de hoeken niet te laten zitten; je knipt dus helemaal door tot in de nagelwal.

Een goede stevige nageltang en eventueel een hoektang voor het knippen van de nagelhoeken zijn belangrijk bij het goed kunnen knippen van de nagels. Verder dien je alle zeepresten, stukjes sok en eelt te verwijderen onder de nagelhoeken. Om de nageluiteinden en hoeken goed schoon en eelt vrij te maken kun je daarvoor een hoekvijl of vijl met puntje gebruiken. Wanneer er geen eelt aanwezig is kun je volstaan met een excavator die de nagelwallen en nagelrand schoon kan maken.